Γραφειο Φυσικης Αγωγης Ν. Ηρακλειου

Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ΤΑΔ -ΕΤΑΔ

ΤΑΔ - ΕΤΑΔ

E-mail Print PDF

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ Τ.Α.Δ. - Ε.Τ.Α.Δ.

Τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίου  είναι τμήματα μαθητών που συνδυάζουν την διπλή  ιδιότητα του μαθητή και του αθλητή ταλέντου. Η διαφορά τος από τα άλλα τμήματα είναι ότι στα Τ.Α.Δ. - Ε.Τ.Α.Δ. , το μάθημα της Φυσικής Αγωγής έχει αντικατασταθεί από εξειδικευμένη αθλητική προπόνηση του αθλήματος για το οποίο έχουν επιλεγεί οι μαθητές του Γυμνασίου. Στα Τ.Α.Δ. το κάθε άθλημα διδάσκεται αποκλειστικά από πτυχιούχους καθηγητές Φυσικής Αγωγής που έχουν ειδικότητα και προπονητική πείρα στο συγκεκριμένο άθλημα.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ

Αφού επιλεγούν κάποιοι μαθητές που έχουν ιδιαίτερες αθλητικές ικανότητες-δεξιότητες για συγκεκριμένα αθλήματα, να ακολουθήσουν παράλληλα με την σχολική εκπαίδευση και μια εξειδικευμένη αθλητική προπόνηση, που θα τους διευκολύνει και ταυτόχρονα θα τους προετοιμάζει για υψηλές αθλητικές επιδόσεις και στην συνέχεια να τους προωθήσει στις επίσημες Ομοσπονδίες.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ   Τ.Α.Δ. - Ε.Τ.Α.Δ.

Η λειτουργία των ΤΑΔ είναι μόνιμα πρωινή. Το πρόγραμμα προπόνησης γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα τις ημέρες Δευτέρα-Τετάρτη -Παρασκευή. Η πρωινή προπόνηση αρχίζει στις 7. 45 το πρωί και τελειώνει στις 9.30 π.μ. Μετά συνεχίζουν κανονικά τα θεωρητικά μαθήματα του σχολείου από την τρίτη διδακτική ώρα μέχρι το τέλος. Την Τρίτη και Πέμπτη,όπου δεν γίνεται προπόνηση, οι μαθητές προσέρχονται κανονικά στο σχολείο τους 8.15π.μ. μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα του Γυμνασίου. Η μεταφορά των μαθητών τις ημέρες άθλησης γίνεται δωρεάν,  με ναυλωμένα λεωφορεία και ταξί  από τον τόπο διαμονής προς τους χώρους άθλησης καθώς και η επιστροφή τους στο σχολείο. Όλες τις ημέρες η επιστροφή των μαθητών προς τις κατοικίες τους, μετά το πέρας των μαθημάτων  είναι εξασφαλισμένη. Όλα τα μαθήματα γίνονται κανονικά όπως και στα άλλα Γυμνάσια. 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ Τ.Α.Δ.

Στα αθλητικά τμήματα εγγράφονται μαθητές στην Α΄ Γυμνασίου ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής διενεργείται στην ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού κατά τον μήνα Μαϊο. Οι μαθητές δοκιμάζονται σε γενικές αλλά και σε ειδικές δοκιμασίες για κάθε άθλημα. Μετά το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης, τα αποτελέσματα από τις κατά τόπους επιτροπές και οι καταστάσεις με τις επιδόσεις, διαβιβάζονται στην Κ.Ε.Α.Τ. (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ) για επικύρωση. Ειδικά για το άθλημα της ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή των μαθητών-αθλητών στο ΤΑΔ, είναι η γνώση επίπλευσης.

 
Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου άλλαξε ταχυδρομική Δ/νση. Η νέα Ταχυδρομική Δ/νση του γραφείου είναι: Οδός Ρολέν Αρ. 4 (2ος Όροφος) Τ.Κ. 713 05 Ηράκλειο Κρήτης

Who's Online

We have 8 guests online

Statistics

Members : 1
Content : 97
Web Links : 6
Content View Hits : 457596