ΚΕΣΥΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού

 • Full Screen
 • Wide Screen
 • Narrow Screen
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Προκήρυξη Εισαγωγικών Εξετάσεων Τμήματος Εικαστικών Τεχνών 2011-12

E-mail Εκτύπωση PDF

Απόφοιτοι Λυκείου

Η Σύγκλητος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (συνεδρίαση της 14ης Απριλίου 2011) προκηρύσσει τις εισιτήριες εξετάσεις, ακαδημαϊκού έτους 2011-2012, οι οποίες θα αρχίσουν την 5η Σεπτεμβρίου ε. ε., ημέρα Δευτέρα.

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων που υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών (Πατησίων 42) από 25 Αυγούστου έως και 31 Αυγούστου 2011 και ώρες 10.00 π. μ. ? 1.00 μ. μ. είναι τα εξής :

 1. Αίτηση συμμετοχής.
 2. Τίτλος σπουδών επικυρωμένος (τίτλος ενιαίου Λυκείου ή Γενικού Λυκείου ή εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού).
 3. Δύο (2) μικρές φωτογραφίες του υποψηφίου.
 4. 'Οσοι από τους υποψηφίους κατέχουν τίτλο αλλοδαπής, οφείλουν να        προσκομίσουν βεβαίωση από την Πρεσβεία τους στην Ελλάδα, που να πιστοποιεί ότι ο τίτλος που κατέχουν, τους δίνει το δικαίωμα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας τους.

Απαραίτητη η επίδειξη από τον υποψήφιο του δελτίου της αστυνομικής ταυτότητάς του ή του διαβατηρίου του.

Το λεπτομερές πρόγραμμα, η διάρκεια των εξετάσεων και οι προαιρετικές ή υποχρεωτικές δοκιμασίες των υποψηφίων θα γνωστοποιηθούν το αργότερο είκοσι (20) ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Απόφοιτοι Γυμνασίου

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών, της 3ης Μαίου 2011 καλεί τους κατόχους απολυτηρίου τριταξίου Γυμνασίου, ή ενδεικτικού προαγωγής από αντίστοιχη τάξη εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου Γυμνασίου ή ισοτίμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού, να υποβάλουν αιτήσεις για κρίση για την υπαγωγή τους στην κατηγορία των κεκτημένων ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση.

Η επιτροπή Εισιτηρίων εξετάσεων του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών διαπιστώνει με απόφαση της, την υπαγωγή των υποψηφίων στην προαναφερόμενη κατηγορία, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 για το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών, χωρίς απολυτήριο Λυκείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 1β της Υπουργικής απόφασης Φ151/2925/Β6/2010 (ΦΕΚ 55/25.1.2010).

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων που υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών (Πατησίων 42) από 1 μέχρι και 10 Ιουνίου 2011 και ώρες 11.00 π.μ. ? 1.00 μ.μ. είναι τα εξής :

 1. Αίτηση συμμετοχής.
 2. Απολυτηρίου τριταξίου Γυμνασίου, ή ενδεικτικού προαγωγής από αντίστοιχη τάξη εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου Γυμνασίου ή ισοτίμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο).
 3. Φάκελος με 15 έργα σχέδια ? χρώματα.

Πηγές : ΑΣΚΤ και ΚΕΣΥΠ ΣΕΡΡΩΝ