ΚΕΣΥΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ανακοινώσεις

Ορισμός καθηγητών που συνδέονται με τον Σ.Ε.Π.

E-mail Εκτύπωση PDF
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για δημιουργία βάσης καθηγητών που διδάσκουν τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό (Σ.Ε.Π.) ή εμπλέκονται με αυτόν.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 02 Οκτώβριος 2012 06:06

Κατανομή Σχολείων

E-mail Εκτύπωση PDF

Κατανομή σχολείων περιοχής  ευθύνης υπευθύνων Σ.Ε.Π.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 27 Σεπτέμβριος 2012 05:48

Επαγγελματικές Αναζητήσεις και Νέοι στην Εποχή της Κρίσης

E-mail Εκτύπωση PDF

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Ν. Ηρακλείου (ΚΕΣΥΠ), διοργανώνει Εσπερίδα με θέμα:

"Επαγγελματικές Αναζητήσεις και Νέοι στην εποχή της Κρίσης"

την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011 και ώρα 5.00 μ.μ. στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.

Η Εσπερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενίσχυσης του θεσμού της Συμβουλευτικής και του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) και αποβλέπει στην ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων ως προς την εύστοχη επιλογή σπουδών. Απεθύνεται σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γενικότερα στην τοπική κοινωνία, επιδιώκοντας μια σύγχρονη ματιά σε ζητήματα που αφορούν στις σημερινές επιλογές των νέων, τις υπάρχουσες επαγγελματικές δοεξόδους κα τη διαμόρφωση της νέας κοινωνικής και επαγγελματικής πραγματικότητας στην εποχή της κρίσης. Ταυτόχρονα, φωτίζει ψυχοκοινωνικά θέματα που αφορούν στους σύγχρονους νέους και την επαγγελματική τους διαδρομή.

Δείτε το Δελτίο Τύπου και το Πρόγραμμα της εκδήλωσης

Στα συνημμένα θα βρείτε υλικό από την πραγματοποίηση της Εσπερίδας

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Μάιος 2011 14:03

30/03/2011 Δελτίο τύπου: Προτάσεις Υπουργείου Παιδείας για το Νέο Λύκειο

E-mail Εκτύπωση PDF

Συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για το «Νέο Λύκειο».

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, παρουσίασε σήμερα 30/03/2011, τις προτάσεις του Υπουργείου για το Νέο Λύκειο. Σύμφωνα με τη νέα πρόταση, το Λύκειο δεν είναι απλά ο προθάλαμος για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, αλλά μια αυτόνομη εκπαιδευτική μονάδα με στόχο την ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας των νέων, τη διαμόρφωση συνείδησης ενεργού πολίτη, την ενδυνάμωση αξιών συλλογικότητας και αλληλεγγύης. Εισάγεται νέα αντίληψη για τη λειτουργία του Λυκείου και ένα διαφορετικό περιεχόμενο σπουδών. Προβλέπει:....

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2011 09:21

Εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας

E-mail Εκτύπωση PDF

Εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο: « Αναζητώντας δρόμους  για την προσωπική ανάπτυξη και επαγγελματική εξέλιξη των  νέων » διοργανώνεται από το ΚΕΣΥΠ Ηρακλείου την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011...

Δείτε το συνημμένο έγγραφο

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2011 11:00

Ενημέρωση για τις Σχολές Γονέων

E-mail Εκτύπωση PDF

Σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα. H λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.).

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 18-20 ατόμων. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα Κ.Ε.Ε όλης της χώρας.

 

Πληροφορίες: τηλ. 2131311520-1527 email: sxog@gsae.edu.gr 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 21 Φεβρουάριος 2011 00:03

Σελίδα 1 από 2