Η καρδιά που είχα
σαν πήγαινα σχολείο,
που ήταν ζωγραφισμένο
το πρώτο αλφαβητάρι,
κλείνεται εντός σου τάχα,
ω μαύρη νύχτα;
Φ. Γ. Λόρκα

Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου

Υπεύθυνη:

Αγγελική Ζαχαράτου

Καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας, θεατρολόγος, MSc Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων

apothetirio

Αποθετήριο προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
(ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ)

Το Αποθετήριο Εργασιών Σχολικών Δραστηριοτήτων, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε για το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων από τον εκπαιδευτικό Μάριο Κιοστεράκη - μαθηματικό στο Γυμνάσιο Ν. Αλικαρνασσού, επιχειρεί να «γνωστοποιήσει» στην ενδοσχολική και όχι μόνο κοινότητα τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων). Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων και παραχώρησαν τις εργασίες των Προγραμμάτων Π.Ε., Α.Υ., Π.Θ.

 

Οι αναρτήσεις των εργασιών βοηθούν στη «γνωριμία» των ομάδων, στην ανταλλαγή ιδεών, πληροφοριών, γνώσεων και καλών πρακτικών και ενδυναμώνουν την επικοινωνία των συμμετεχόντων και των επισκεπτών του Αποθετηρίου. Η υλοποίηση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ίδιο το σχολείο και την κοινότητα, καθώς αποτελεί τον καρπό συνεργασίας των υπευθύνων εκπαιδευτικών και των μαθητών ? μελών της ομάδας.

Το Αποθετήριο ευελπιστεί να αποτελέσει έναν κατεξοχήν τόπο έμπνευσης για εκπαιδευτικούς και μαθητές που υλοποιούν αντίστοιχες δράσεις στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να εμπλουτίζεται διαρκώς με τη λήξη του εκάστοτε σχολικού έτους.

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων

Αγγελική Ζαχαράτου